Min Honda: Mycket bil för pengarna

Det är först under de senaste tre åren som Mats Hult har kört Honda. Det tänker han fortsätta med.

den 30 oktober 2019

De flesta bilköpare läser troligen på ordentligt om bilmärken på nätet för att skaffa sig en uppfattning om vilka modeller som är intressantast. Att sedan provköra några olika bilar är ganska självklart. Men själva mötet med bilåterförsäljaren är också viktigt vid ett bilköp. Det anser Mats Hult, som jobbar med planering av flygplansunderhåll vid Malmö Airport.

– För mig är hela köpet viktigt. Ett dåligt bemötande hos en konkurrerande bilåterförsäljare gjorde att jag hamnade hos Billarsson istället. Jag fick en bra känsla för både bilen och återförsäljaren. Jag pratade med ägaren och fick ett gott intryck. Förr kunde man känna sig lurad när man körde iväg från bilhandlaren, men det har aldrig känts så hos Billarsson. Sen hade jag läst om Honda också förstås, att de gör bra bilar och har hög tillförlitlighet. Jag brukar kolla på Mat Watsons bilrecensioner på Youtube, de kan vara rätt underhållande.

Det här var för tre år sen. Besöket hos Billarsson, Hondas återförsäljare i Trelleborg, slutade med att Mats leasade en Honda Civic på tre år. Det gav mersmak för det japanska bilmärket.

– Civicen är smidig, sportig och en kul bil att köra. När vi ändå hade vår bil på service och ett halvår kvar på leasingkontraktet gick vi in till Billarsson igen.

Mats och hustrun Anita fastnade för en HR-V. Sagt och gjort. Billarsson hjälpte dem att lösa in sin Civic och några dagar senare levererades deras Honda HR-V Elegance av 2020 års modell med Ruse Black Metallic-färg.

– Vi supertrivs med bilen. Den är lite större än Civicen och man åker bra i den. Komforten är utmärkt och bränsleförbrukningen med.

Bilen köptes privat eftersom Mats pendlar till jobbet från hemmet i Trelleborg till Sturup. Han kör även gärna till släkt och vänner i barndomsstaden Linköping. Tryggheten på vägen är viktig.

– Jag tycker om att åka skönt och bekvämt men framförallt säkert. HR-V:n känns väldigt trygg med alla sina säkerhetssystem. Vi tycker båda om att åka bil. Anita trivs med att sitta högt, man får en bra vy över trafiken i HR-V:n.

I tryggheten ligger inte bara de avancerade säkerhetssystemen. Att bilen håller är också väldigt viktigt.

– Civicen leasade vi i tre år och hade inte ett enda fel på den. Inget strulade, inget gick sönder. Den gick som en klocka varenda dag i nästan tre år.

När vi ber Mats sammanfatta vad som är bäst med hans nya HR-V säger han direkt:

– Man får så mycket bil för pengarna. Jag kan inte se att jag vill köra något annat än Honda i fortsättningen.

Fakta
Modell: Honda HR-V Elegance, Ruse Black Metallic
Årsmodell: 2020
Motor: i-VTEC 1,5 l bensin, CVT
Skick: Har gått 129 mil
Övrigt: ”Det här är den första helt nya bil jag köpt!”

Mer om HR-V