Jazz Crosstar för den medvetne föraren

En av nyheterna med nya Jazz som kommer nästa år är nya varianten Crosstar. Den är utrustad med samma hybriddrivlina och interiör som standardmodellen, men har ett sportigare utseende och en del andra unika finesser som väcker uppmärksamhet.

den 27 november 2019

För dig som vill ha en lättkörd, ekonomisk och lätthanterlig bil, som är lätt att parkera och köra i storstadsmiljö är nya Jazz ett smart alternativ. Vill du ha en bil som dessutom sticker ut lite extra och som speglar din moderna och medvetna livsstil är nya Crosstar en riktig läckerbit.

Crosstar betyder att Honda lagt till en femte utrustningsnivå för den kompakta Jazz-modellen. Utseendemässigt skiljer den sig rejält från de övriga nivåerna Trend, Comfort, Elegance och Dynamic eftersom den har en så kallad ”crossover-design”. Crosstar utmärker sig genom att ha högre markfrigång och en mer markerad och sportig grill. Hjulhus, nedre dörrkanter och stötfångare fram och bak har ett extra skydd i svart. En skön särskiljande detalj i interiören är att stolsklädseln är vattentät.

En cool designdetalj med Crosstar är att bilen är tvåfärgad. Yttertak, dörr- och takstolpar är svartlackerade medan huv, dörrar och baklucka har en kontrasterande färg. Den första färgen som visats för Crosstar är en slags himmelblå nyans, som känns verkligt fräsch. En annan sak som skiljer sig för Crosstar är dess rails, eller takskenor, som är integrerade längs med taket. Praktiskt att fästa takräcke i när man till exempel vill ta med sig sina mountainbikes ut i skogen. 

När det gäller lastning i övrigt är nya Jazz fortfarande en liten bil med plats för mycket saker, inte minst tack vare Magic Seats som gör lastutrymmet väldigt flexibelt. Kupéutrymmet är generöst, vilket gjorts möjligt eftersom bränsletanken placerats i mitten av chassit under framstolarna.

Uppkopplad kan du och alla medpassagerare vara hela tiden via wifi. På mittkonsolens niotumsskärm finns en rad inbyggda appar och det går att trådlöst att spegla innehållet i din smartphone, oavsett om du kör Android eller iOS.


Mer om Honda Jazz Hybrid