Bild snett framifrån av Honda Civic. Stadsmiljö.
Bild snett framifrån av Honda Civic. Stadsmiljö.

Den utmanar dig att köra

Den häftiga 1,5 liters VTEC TURBO-motorn, är uppbyggd på ett unikt upphängningssystem som ger en fantastisk körupplevelse.

  • TVÅ VTEC TURBO-MOTORER

    1,0/1,5 l

Scrolla

Genererar kraft

Lättare och effektivare – de är nästa generations motorer.

Vår senaste Civic har prestanda som matchar det sportiga utseendet. Du kan välja mellan två raffinerade bensinmotorer, den kraftfulla 182 hk 1.5 VTEC TURBO och 126 hk 1.0 VTEC TURBO. Det blir spännande att köra vilken du än väljer.

Kör ekonomiskt

De är konstruerade för att ge maximal effekt från liten kapacitet, och de har båda vår Earth Dreams Technology som perfekt balanserar sportprestanda med ekonomi. De har verkligen hög spänningsfaktor och låg bränsleförbrukning.

Bild snett framifrån av Honda Civic. Plats: storstadskväll.

Arbeta i din egen takt

Hur du än kör kan Civic 5D ge den upplevelse som passar dig.

Fågelperspektiv över Honda Civic på plats.

För dem som föredrar en manuell växellåda har Civic 5D en mjukväxlande 6-växlad låda som tar dig hela vägen genom varvtalsområdet med en exakt och sportig funktion.

Ta det lugnt

Sedan har vi vår nya 7-växlade CVT-automatlåda som ger en mera avslappnad körning. Stark, linjär acceleration är det som gäller här, och om andan faller på kan du välja racerbilsliknande kontroll genom att använda växelpaddlarna på ratten för att växla. Det är upp till dig.

Bild från sidan av Honda Civics interiör

Det är dina ögon och öron

Honda SENSING är en avancerad uppsättning säkerhetsfunktioner som utformats för att skydda dig och dina passagerare.

Bild snett framifrån av Honda Civic.

Kollisionsminimerande bromssystem

Om det föreligger risk för kollision med ett fordon eller en fotgängare varnar den här funktionen dig för faran samt minskar hastigheten för att bidra till att minska kraften i en eventuell krock.

Varningssystem för körfältsavvikelse

Om bilen rör sig ut ur sitt körfält utan att du aktiverat körriktningsvisaren kommer larm att blinka och ljuda så att glidningen fångar din uppmärksamhet så att du omedelbart korrigerar den.

Avkörningsförebyggande system

En kamera monterad på vindrutan känner av om bilen är nära att köra av vägen och använder den elektriska servostyrningen för att applicera små korrigeringar för att hålla bilen kvar i sitt körfält. Under vissa omständigheter kan den också anbringa bromskraft.

System för körfältsassistans

Bidrar till att hålla dig mitt i körfältet och minskar behovet av styrningskorrigerande rörelser och köransträngning. Det ger en mindre stressig körupplevelse, särskilt på motorvägen.

Vägmärkesigenkänning

Systemet för vägmärkesigenkänning identifierar vägmärken och vidarebefordrar informationen till dig via en visuell visning. Två vägmärken kan visas åt gången.

Intelligent hastighetsbegränsare

Kombinerar sinnrikt den befintliga justerbara fartbegränsarfunktionen med systemet för vägmärkesigenkänning. Den ställer automatiskt in den hastighetsbegränsning som systemet för vägmärkesigenkänning känner av.

Intelligent Adaptiv farthållare

Den här funktionen känner av om ett fordon som kör i en angränsande fil avser att skära in framför dig och justerar din hastighet i förväg. Den hjälper dig även att hålla avståndet mellan dig och bilen framför, så att du inte behöver ändra hastigheten.

Adaptiv farthållare vid låg hastighet

Den här funktionen bibehåller en inställd hastighet och ett säkert avstånd till fordonet framför dig. Om det avkända fordonet stannar kommer funktionen att sakta ner och stanna din bil utan att du behöver hålla foten på bromsen.

Känn kontakten

När du sitter i en Civic blir du genast end del av den.

Bild snett bakifrån av Honda Civic. Landsbygdsmiljö.

Vi har ifrågasatt och tänkt igenom varje aspekt av bilen för att förbättra Civics smidighet. All den här tekniken har skapats för att samverka till att producera det vi tror är vår mest avancerade och sportiga Civic någonsin.

Passa in

Civics ergonomiska körställning och nya styrsystem med dubbla drev ger dig utmärkt feedback och kontroll, vilket bidrar till en engagerande körupplevelse.

Håller dig på vägen

Fjädringen har också konfigurerats för målmedveten och direkt manövrering och har ett oberoende Multi-Link-system baktill och MacPherson-fjädring framtill.

Fågelperspektiv över Honda Civic. Stadsmiljö.
Interiörbild av Honda Civic med styrsystem med dubbla drev.