Virtuella race när Covid-19 sätter stopp för verklig bilsport

Hondas racerförare inom Formel 1, FIA World Touring Car Cup och STCC TCR Scandinavia har frustrerade fått se race efter race skjutas upp eller ställas in på grund av coronapandemin. Nu kör WTCR-förarna virtuellt istället.

den 7 juni 2020

I väntan på att racingsäsongen ska dra igång har Hondas racerförare börjat köra i en ny serie – e-sportens motsvarighet till WTCR. Esteban Guerrieri, Tiago Monteiro, Nestor Girolami och Attila Tassi deltar alla i bilspelet som körs på banor som liknar de verkliga banorna, till exempel Hungaroring, Slovakiaring and Sepang. Den fysiska ansträngningen är förstås inte lika stor som i den verkliga världen, men fokus och koncentration behövs desto mer av förarna.

I nuläget ser det ut som att Formel 1 kör igång det första racet på Red Bull Ring i Österrike den 3-5 juli medan WTCR:s första race körs i Salzburg (även det i Österrike) den 13 september. I Sverige planeras det första racet av STCC TCR Scandinavia att köras den 15-16 augusti på Gelleråsen Arena. De första racen kommer troligen att genomföras utan publik.