Världspremiär för Honda Civic Type R

Honda presenterar flera spännande nyheter under bilsalongen i Genève. Bland annat är det världspremiär för konceptmodellen Honda Civic Type R och Hondas framtida bränslecellsbil FCEV.

den 4 mars 2014
Honda Civic Type R

Hondas nya konceptmodell, Honda Civic Type R premiärvisas under årets bilsalong i Genève. Teamet bakom bilen arbetade utifrån konceptet ”racingbil för gatan”. Den presenterade modellen kommer ge en god indikation av hur slutprodukten ska se ut när den lanseras 2015.

Stilen är djärv och aggressiv med inspiration hämtad från racingbanan. Ett av Civic Type Rs mest karakteristiska drag är den nya bakspoilern med integrerade LED-ljus i vingen. En detalj som ger bilen en futuristisk touch och för oss in i en ny Honda-epok. Samtidigt har bilens designteam aktivt arbetat med minskat luftmotstånd, ökad kylning och optimalt luftflöde för att skapa en så dynamisk bil som möjligt.

Ytterligare information vad gäller bilens prestanda återstår att kommuniceras. Däremot är det klart att den nya Civic Type R kommer vara den första Honda-modellen som släpps i Europa med de nya VTEC turbomotorerna från serien Earth Dreams Technology. Den nya tvåliters och fyrcylindriga turbon med direktinsprutning, väntas ge en klassledande prestanda på minst 280 hk och klara utsläppsnormen EURO 6.

Under bilsalongen visar Honda även den bil som kommer att tävla i årets WTCC. Mästerskapsvinnande Gabriele Tarquini och Tiago Monteiro fortsätter köra för Castro Honda World Touring Car. I Geneve presenteras för första gången i Europa den nya bränslecellsbilen FCEV i ett konceptutförande. FCEV lanseras under 2015 i USA och Japan, och något senare i Europa.