Vackrare leende på nya HR-V

Yttre designförbättringar, tystare kupé och bättre säten. Världens bäst säljande mini-SUV kommer från Honda och heter HR-V. Årsmodell 2019 släpps i oktober och är den mest sofistikerade modellen hittills.

den 22 augusti 2018

Framifrån ger nya HR-V dig ett nytt, brett skinande leende. Högblank mörk krompanel ersätter kombinationen av svart och krom ovanför grillen. Den främre stötfångaren har fått ett djupare luftintag som innehåller de runda dimljusen. Strålkastarna har numera projicerande linser med omkonstruerade LED-halvljus som standard. Bakljusen har även de fått mörkare linsinfattningar liksom en mörk kromlist. Både strålkastare fram och bakljusen är numera av LED-typ.

Bilens säten är omkonstruerade för att ge ännu bättre stöd, särskilt för axelpartiet. Även klädseln är förbättrad, standardtyget är av högre kvalitet och på de exklusivare modellerna kombineras tyg och läder med dubbelsöm. Bilen kan fås i åtta färger, varav Midnight Blue Beam Metallic är helt ny.

En annan fin förbättring interiört är att bilen gjorts tystare. Mer isolering som täcker väggen mellan motorrum och kupé samt kring de främre hjulhusen, vid bakluckan och i samtliga dörrpaneler höjer komforten. För första gången kan HR-V (beroende på modellnivå) utrustas med Active Noise Cancellation. Tekniken är utformad för att minska lågfrekventa ljud i kupén. Det görs via två mikrofoner och noggrant tajmade ljudsignaler via högtalarna.

Årsmodell 2019 börjar säljas i oktober i Sverige, och då med den högeffektiva 1,5-liters i-VTEC bensinmotorn. Den är på 130 hästar med ett maximalt vridmoment på 155 Nm vid 4 600 varv per minut. Motorn kan kombineras med en sexväxlad manuell låda eller automatlåda (CVT). Bränsleförbrukningen ligger på måttliga 5,3 l/100 km och koldioxidutsläppet har mätts till 121 g/km för CVT-modellen.

Till våren kompletteras motorutbudet med en sportigare 1,5-liters VTEC TURBO-motor och en 1,6-liters i-DTEC dieselmotor. Produktionen av 2019 års HR-V har startat och de första leveranserna beräknas ske i oktober. Riktpriser in här när de kommer

 

Mer om HR-V