Utmanande prototyp av Type R

På motormässan i Paris visade Honda upp prototypen för nya Type R som ska lanseras i Europa under andra halvan av 2017. Den grafitgrå förhandsmodellen blev mycket uppmärksammad på mässan, eftersom den inte ser ut som någon annan bil i kompaktklassen. Det här är en racerbil för gatan.

den 28 oktober 2016
type r prototyp

Nya Type R visar upp de högsta tekniknivåerna för prestanda som en massproducerad modell kan nå. Fronten har flera luftintag, bland annat ett nytt i huven för att kyla ned motor och andra delar. Som en blodfylld gen löper en röd accentlinje längs med nederkanten på stötfångare och sidokjolar. Rökfärgade glas för LED-strålkastarna, blinkers och sidoblinkers speglar bilens aggressiva karaktär. Sidokjolarna är konstruerade av kolfiber och täcker avståndet mellan de förstorade hjulhusen som rymmer 20-tums pianosvarta legerade hjul med röda accenter på högprestandadäck.

Syskonmodellen Civic 5D beskrev Hondas vice vd i Europa Philip Ross som distinkt, spännande och raffinerad. Den nya utvändiga designen visar upp en bredare, längre och lägre silhuett. Det gör att bilen både får bättre vägegenskaper samtidigt som den är rymligare. Exempelvis är lastutrymmet bredare än tidigare. En ny fjädringskonstruktion gör att komfort och köregenskaper förbättrats. För första gången i Hondas utbud inom kompaktsegmentet är SENSING-paketet med aktiva säkerhetsfunktioner standard på samtliga modellnivåer. Infotainmentsystemet CONNECT är uppgraderat och fungerar ihop med både Apple CarPlay och Google Android Auto.