Tack och lov för navigering!

Borta är frustrationen över att inte hitta dit hon ska. Britt-Marie Wiktorsson lovprisar Garmin-navigeringen i sin Honda HR-V.

den 22 augusti 2018

Det är något visst med att få nyckeln till en fabriksny bil som på sin höjd har gått några enstaka mil. Britt-Marie Wiktorsson i Lidköping vet vilken skön känsla som infinner sig.

– Min HR-V som jag har nu hade gått fyra mil när jag köpte den. Och innan dess hade jag en CR-V och den hade gått tre mil. Det är något speciellt med att köra en helt ny bil. Jag är jättenöjd med min bil, den har det jag behöver såsom backkamera och GPS.

Britt-Marie har haft lite otur med tidigare bilinköp. Den senaste, innan det blev Honda, var en tungstyrd Mercedes som kostade en mindre förmögenhet att reparera på grund av ett fel på växellådan. De två senaste bilarna har därför blivit Honda för Britt-Marie och det är hon mycket glad för.

– Det är bra bilar. De går bra, är lättkörda och är billiga att köra. Och Åkessons Bil i Götene är helt suveräna, så tillmötesgående, vänliga och ärliga. Då blir det att man återkommer.

Hur kom det sig att det blev just Honda? Britt-Maries pojkvän Bert-Ove, som är duktig på bilar och som har och har haft flera Honda-bilar, tipsade om Honda och det tog inte lång tid förrän Britt-Marie var övertygad om att det var ett märke som skulle passa henne också. När hon bestämde sig för att köpa en ny bil var det flera krav som behövde uppfyllas.

– Eftersom min son Linus är funktionshindrad behöver jag en bil där rullstolen får plats. Och då jag är ganska kort vill jag ha en modell där jag kommer upp lite högre så att jag har bättre sikt bakom ratten. Det stämmer ju in på både CR-V och HR-V. Och så vill jag ha inbyggd GPS som kompenserar för mitt dåliga lokalsinne.

Britt-Marie jobbar som personlig assistent åt sin son. Bilen är viktig i deras liv eftersom Linus behöver skjutsas till olika typer av aktiviteter.

För några år sedan blev det alltså en ny CR-V, som Britt-Marie var väldigt nöjd med, men på grund av en kostsam operation kände hon sig tvungen att byta till en lite mindre bil för att få ned sina månadskostnader. Då passade HR-V väldigt bra.

– Nu har jag dessutom taklucka, det är perfekt!


Bilen:

Modell: Honda HR-V Executive

Årsmodell: 2016

Motor: 1.5 l i-VTEC bensin, CVT

Skick: Som ny, har endast kört 1 700 mil

 

Upptäck HR-V