Succé för Mattias Andersson och Honda i Falkenberg

I den jämnaste STCC-säsongen sedan 2010 tog Mattias Andersson och Team Honda Racing Sweden sin första seger under helgens tävlingar i Falkenberg.

den 12 juli 2018

– Vi är naturligtvis väldigt glada över dagens seger. Jag fick en nästintill perfekt start från tredje startrutan, tog ledningen redan i loppets första kurva och kunde hålla den hela vägen i mål. Vi har tränat mycket på starter, bilen är bra och redan under förra starten i Anderstorp kände jag att vi hittat farten, säger Mattias Andersson.

Segern var Team Honda Racing Swedens första vinst och Mattias Anderssons femte seger i STCC. Förra året var man nära med en andra plats under finalhelgen. Årets STCC-säsong är den jämnaste sedan 2010. Hittills är det sex olika förare som vunnit under de sex olika deltävlingarna.

– Detta var ingen tursam seger vi kämpade på bra mot framförallt rallycrossvärldsmästaren Kristofferson och hemmateamets Fredrik Ekblom. Det känns skönt att visa de andra märkena att även Honda, som är ett lite mindre enbilsteam också kan vinna också, säger Mattias Andersson.

En av årets målsättningar var naturligtvis en vinst, vilket teamet nu uppnått med halva säsongen kvar.

– Det var viktigt att ta en seger nu när det är så jämnt i resultatlistan. Slutmålet är fortfarande medalj och att vi går in i finalhelgen med en möjlighet till pallplats. Banorna vi ska köra på framåt känner vi väldigt väl, förutom den i Norge som är helt ny för alla. Precis som förra året kör vi sista helgen på min hemmabana Mantorp Park, säger Mattias Andersson.

 

Deltävlingar kvar att köra:

  • Karlskoga 18-19 augusti
  • Rudskogen, Norge 8-9 september
  • Mantorp Park 21-22 september