Sportigare, starkare Jazz

Nya Honda Jazz får en starkare bensinmotor och ett fräckare utseende. Samtidigt behåller den sitt klassledande passagerarutrymme och höga säkerhetsnivå.

den 27 augusti 2017

Ett aggressivare utseende i fronten med omarbetade strålkastare gör att modellen passar in i familjen Hondas senaste utseende, ”Solid Wing Face”. Baktill har en blank svart trimrand lagts till. En ny metallic-färg har också tillkommit som alternativ, Skyride Blue.

Den nya bensinmotorn är en 1.5-liters bensinmotor med i-VTEC och levererar 130 friska hästkrafter. Bränsleekonomin är som vanligt måttlig för superminin, 5,4 l/100 km med koldioxidutsläpp på 124 g/km med valfri CVT automatisk växellåda.

Med den nya motorn introduceras också en ny utrustningsnivå, Dynamic. Den omfattar bland annat LED-strålkastare, dimstrålkastare, sidokjolar, spoiler på bakluckan och svartglansiga 16-tums metallfälgar samt en sportig röd accentlinje som löper på ett tunnare frontsplitter under den nedre grillen och på bakre stötfångaren.

Standardutrustningen inkluderar Magic Seats, farthållare, uppvärmda säten, automatljus och City-Brake Active säkerhetssystem. De högre utrustningsnivåerna erbjuder infotainmentsystemet Honda Connect, bakre parkeringskamera, upplåsning och start utan nyckel och avancerad säkerhetsteknik inklusive kollisionsvarnare och filbytesvarnare.

Nya Honda Jazz kommer till Sverige i januari 2018.