Spännande premiär på ny norrländsk motorbana

15-16 juni inviger TCR Scandinavia Sveriges nya permanenta anläggning för motorsport. Banan, som ligger på en tidigare hemlig militärbas utanför Skellefteå, mäter 4200 meter och blir därmed den längsta i Sverige.

den 13 juni 2019

– Det är spännande. En ny svensk permanent motorsportbana var länge sedan vi såg, säger Mattias Andersson från Honda Racing Sweden. 

Han fortsätter:

– Inget av teamen har fått träningsköra ännu så alla känner nog en viss nervositet. Men vi kommer alla få tre träningspass där det som förare gäller att hitta tricks och identifiera de svårigheter som finns på banan. Det gäller förstås även att hitta de perfekta inställningarna för bilen.

Inför Midnattloppet, som de nya norrländska tävlingar kallas, ligger Andersson femma  sammanlagt TCR-serien, 20 poäng efter en trio förare på plats två till fyra och 24 poäng efter ledande Robert Dahlgren.   

På Anderstorp senast började det bra, framförallt i första kvalheatet. Men det slutade i en fjärde respektive sjätte plats i de två heaten, vilket var en liten besvikelse. 

– Som tävlingsdjävul vill du förstås alltid vinna och vara på prispallen. Jag lät nog lite besviken direkt efter i och med att vi hoppats på ett bättre resultat. Men det är bara att jobba vidare. Vi har gjort en del förändringar som vi ska testköra de kommande dagarna. Sedan kommer det förstås att vara andra parametrar att ta hänsyn till på en ny bana men så är det i motorsport, säger Mattias Andersson. 


Mer om Honda Racing Sweden

Mer om TCR Scandinavia

 

För mer information kontakta

Mattias Andersson, Team Honda Racing Sweden
Tel. +46 705 92 75 55
Mail. mattias@magp.se 

Carola Larsson, PR-ansvarig Honda Sverige
Tel. + 46 736 99 07 82
Mail. carola.larsson@honda-eu.com