Snabbaste Hondan någonsin

Den är ännu snabbare än Hondas formel 1-bil som tidigare hade hastighetsrekordet. Honda S Dream Streamliner är det snabbaste Honda-fordonet någonsin.

den 28 november 2016
Honda S Dream Streamliner

Honda har vunnit dussintals mästerskap inom motorsport runtom i världen, från Monacos gator till racerbanan i Indianapolis. Ekipagen har kört i sandiga öknar och på leriga terrängbanor. I slutet av september var det dags för Hondas ingenjörsteam att ta sig an saltöknen Bonneville Salt Flats i den amerikanska delstaten Utah. Området är väldigt platt och används därför ofta för att försöka slå hastighetsrekord med bilar och motorcyklar.

Med det specialbyggda fordonet kallat Honda S Dream Streamliner lyckades teamet komma upp i den svindlande hastigheten 261,966 miles per hour, vilket motsvarar 421,6 kilometer i timmen. Så snabbt har inget annat Honda-fordon någonsin kört.

Fordonet drivs av en trecylindrig 660-hästars motor som är utvecklad för sportbilen Honda S660. Teamet undersökte noggrant varje del av S660-motorn och bytte ut många av dem, inklusive motorblock, kolvar, vevaxel och ventiler i förhoppningen att få ut mer än tre gånger så mycket kraft än vad den är konstruerad för.