Provkör innan du bestämmer dig

Det är smidigt att boka provkörning hos Honda. Att köra en provtur är ett av de viktigaste momenten i ditt bilköp. Först när du sitter bakom ratten får du rätt känsla av hur bilen beter sig i trafiken, hur pass lättkörd den är och hur den kan vara att leva med.

den 1 maj 2018

Det finns mycket att tänka på när du står inför ett bilköp, vare sig du köper en begagnad eller ny bil. Det handlar förstås främst om att välja en bilmodell som passar just dina behov. Vad den ska användas till, hur ofta den ska köras och hur många som ska få plats är frågor du självklart funderar över.

Vid en provkörning kan du få konkreta svar på om bilen är lätt att ta sig in i och ur, hur lättläst instrumentpanelen är och hur väl kontrollreglagen fungerar. Du får också en bild av hur växellåda och motor fungerar liksom ljudnivå och lastmöjligheter. Därför är vi på Honda måna om att det ska vara så lätt som möjligt att boka en provkörning. Du kan enkelt göra det via vår hemsida här: Provkör

Vid besöket hos Honda-återförsäljaren räcker det inte att granska och provsitta bilen i bilhallen eller köra ett snabbt varv runt kvarteret för att få en känsla av hur den faktiskt är att köra.

– Provkörningen ger kunden den viktigaste upplevelsen för hur bilen är. Därför lägger vi mycket tid på att hjälpa till med att ställa in ratten och stolen så att kunden sitter bra, visa och förklara funktioner så att provturen ger en rättvis bild av bilen. Nio av tio som väl provkört hos oss blir begeistrade och många säger att det är den roligaste bilen de kört, säger Daniel Sundberg, delägare på STHLM Bil.

Gun-Britt Olofsson är rekryteringskonsult. Hon och hennes man Åke tyckte det var dags att byta bil och åkte till STHLM Bil på Värmdö.

– Vi ville ha en bil som är lätt att stiga in i och ur, den skulle vara lagom hög och inte så stor, säger Gun-Britt. Efter flera provkörningar av olika märken och modeller föll valet till slut på en Honda HR-V.

– Det är jätteviktigt med provkörning. Man vet inte förrän man stiger in i en bil hur lätt det är att komma in i och ur den eller hur stort benutrymmet är. Vi fastnade för HR-V:n för den var perfekt i höjd. Den är lättkörd, man ser bra och sittkomforten är god. Andra saker vi tycker är bra är backkameran, att bilen varnar när jag kommer ut på den vita sidlinjen och att den är lättväxlad och lätt att starta. Vi har alltid kört Volvo så det är ett stort steg för oss att ha bytt till Honda nu.

STHLM Bil är en relativt ny Honda-återförsäljare på stark frammarsch. Efter att ha börjat med att sälja begagnade bilar har företaget nu två fullserviceanläggningar, en i Sätra och en på Värmdö. Den sistnämnda invigdes den 14 april.

– Genom att ha två hallar kan vi tillhandahålla ett mycket större utbud av bilar. Vi har renoverat i vår lokal på Värmdö så att hallen följer Hondas senaste standard med nytt golv, ny belysning, nytt möblemang så att allt känns nytt och fräscht, säger Daniel.