Produktionen av nya Civic halvkombi snart igång för Europamarknaden

Snart startar produktionen av nya Honda Civic 5D som ska säljas på den europeiska marknaden. Tillverkningen av den europeiska versionen av nya Civic halvkombi drar inom kort igång på Hondas tillverkningsenhet i Swindon i Storbritannien. Vi fick en titt på en förserie bilar av den nya modellen. Nya Honda Civic halvkombi lanseras i Sverige i mars 2017.

den 26 september 2016
civic 5d 2017

Civic är Hondas bäst säljande modell världen över och den tionde generationen är en av de mest omfattande nya modellutvecklingarna som bilmärket någonsin gjort. Bilen är helt ny från grunden. Den är bredare, längre och lägre än föregångarna. Utseendet är sportigt med strama, starka linjer, framträdande hjulhus och tydliga luftintag – allt för att ge bilen optimal aerodynamik. Invändigt har Civic fått en helt ny interiör som kännetecknas av enkel, återhållen design, högklassiga material och nya hjälptekniker.

Det finns två helt nya VTEC turbomotorer att välja på – en fyrcylindrig 1,5-liters och en trecylindrig 1,0-liters i-VTEC Turbo bensinmotor. Den större motorn på 182 hästkrafter ger betydligt högre prestanda, både i effekt och vridmoment, än den föregående 1,8-litersmotorn.

Hondas tillverkningsenhet i Storbritannien är det globala produktionscentret för den tionde generationen Civic halvkombi. En investering på över 200 miljoner brittiska pund har gjorts inför starten av tillverkningen av den nya modellen. Från produktionscentret kommer modellen att exporteras till andra viktiga globala marknader. För drygt en månad sedan startade exempelvis produktionen för den viktiga amerikanska marknaden.

Den tionde generationen av Honda Civic har världspremiär på årets motormässa i Paris som pågår den 1-16 oktober. Där visas även sedanmodellen med fyra dörrar som tillverkas på Hondas tillverkningsenhet i Gebzé, Turkiet. Den kommer att säljas på de centraleuropeiska marknaderna från och med i början av 2017.