Otyglad körglädje med nya Civic

Civic är en riktig storsäljare i Europa. Den tionde generationen som lanseras i mars nästa år i Sverige är inte bara en helt ny konstruktion från grunden, den har genomgått det största utvecklingsprogrammet för en enstaka modell i företagets historia. Det visar hur viktig Honda tycker denna modell är.

den 18 december 2016
civic

Utvecklingsteamet bakom nya Civic hade som målsättning att föryngra modellen. Den skulle kännas som en bil för alla människor. Fokus var att skapa en bil med sportig karaktär som ger en engagerande och dynamisk körupplevelse. Det krävde nytänkande vad gäller utformning av kaross, aerodynamik och chassits konstruktion. Därför har nya Civic fått en helt ny helgjuten plattform.

Ingenjörerna har tagit fram en lätt och samtidigt mycket styv kaross tack vare nya innovativa tillverknings- och konstruktionstekniker. Den är 16 kg lättare än sin föregångare samtidigt som den har 51 procent högre vridstyvhet. Karossens totala styvhet uppnås också genom att man vänt på monteringsprocessen av karossen. Hela den inre ramen monteras först, följt av den yttre ramen och därefter fogarna, inte tvärtom vilket är gängse norm. Vidare har bränsletanken flyttats och bilens golv är lägre än på utgående modell.

Den ökade vridstyvheten, en helt ny fjädring (MacPherson fjäderben fram, multilänk bak) och en 10 mm lägre tyngdpunkt ger bilen en mycket stabil väghållning och oslagbar komfort. Räkna med fantastisk körglädje bakom ratten!

De utmärkta köregenskaperna kompletteras förstås med ett sportigt utseende. Den nya halvkombin har en elegant, pilformad silhuett. Bilen är 30 mm bredare, 130 mm längre och 20 mm lägre än sin föregångare. De nya större och bredare hjulen och däcken förstärker den breda hållningen. Samtidigt är modellen praktisk och mångsidig tack vare en rymligare kupé och har fortfarande klassens bästa bagageutrymme. Kontakta din återförsäljare för mer information.