Nya CR-V Hybrid visas på motormässan i Genève

På årets mässa i Genève kommer publiken att få se nya hybridversionen av CR-V, de tre eldrivna konceptbilarna Urban EV, Sports EV och NeuV, samt Hondas racermaskin Civic Type R TCR och tuffa Jazz X-Road.

den 21 februari 2018

Hondas senaste generation av sin storsäljande SUV får en central roll i företagets monter på den stora bilmässan i Genève den 8-18 mars. Det blir europapremiär för helt nya CR-V som för första gången finns tillgänglig i en hybridversion i Europa. Hybrid betyder i det här fallet att bilen har två motorer, en elmotor och en bensinmotor.

Eldrivna fordon står för övrigt i fokus hos Honda. Konceptbilen Urban EV återvänder till Europa efter att ha premiärvisats i Frankfurt i september 2017. En produktionsversion av bilen är planerad att lanseras nästa år. Honda visar även Sports EV, ett koncept för en elektrisk sportbil. Den tredje helt eldrivna modellen som visas är NeuV, en avancerad elektrisk konceptbil fullpackad med autonoma funktioner och artificiell intelligens.

Debut blir det för Jazz X-Road, den hittills tuffaste versionen av Honda Jazz. Bilen har tåliga, svarta plastkanter kring hjulhusen, sidokjolar och silverlackerade hasplåtar fram och bak samt 16-tums aluminiumfälgar.

Ännu tuffare är förstås Civic Type R TCR, Hondas racingmaskin som ska köras i årets säsong av FIA World Touring Car Cup. Det här är första gången tävlingsbilen visas innan premiärsäsongen av nya WTCR drar igång, som med nya regler ersätter WTCC.