Ny styling till Civic

Civic av 2020 års modell har blivit snyggare både utanpå och inuti.

den 30 januari 2020

Honda har förfinat den tionde generationen av Civic ytterligare för att den ska ge en ännu tydligare premiumkänsla. Den lägre delen av fronten har fått en ny enklare och renare utformning runt dimljusen. Halvljuset som består av LED-lampor har fått ett nytt utseende. Det finns nya 16-tums aluminiumfälgar till ingångsmodellen, medan mellan- och toppnivåerna kan utrustas med sportigt ”hajgrå” 17-tums aluminiumfälgar. Ett nytt färgval finns också och kallas för Obsidian Blue.

Interiörens paneler har uppgraderats med en ny yta som ger en sofistikerad premiumkänsla. Förarsätet har försetts med en åttastegad elektrisk inställningsfunktion för toppmodellerna av Civic. Infotainmentsystemet liksom klimatkontrollen har nu fysiska knappar för enklare handhavande.

I Sverige säljs Civic med de två bensinmotoralternativen. Det betyder 1,0-liters VTEC Turbo med 126 hästkrafter eller 1,5-liters VTEC Turbo som utvecklar 182 hästkrafter. Civic går att få med sexväxlad manuell växellåda eller automatisk växellåda (CVT).