Mattias tar första segern i år för Honda

Efter en stark start i Kanonloppets första race på Gelleråsen Arena höll Mattias Andersson ledningen hela vägen in i mål. Det är Mattias första seger för Honda i år.

den 25 augusti 2019

Mattias Andersson och Honda Racing Sweden tog hem första segern för säsongen på TCR-tävlingarna som kördes i Karlskoga i mitten av augusti. Det var i första racet som Mattias kopplade greppet redan från start och kunde sedan hålla undan från konkurrenterna genom hela racet som kallas Kanonloppet. Det var Mattias andra seger för Honda och hans 102:a seger totalt i karriären.

– Jag tror detta var en av mina bästa segrar någonsin. Bilen var perfekt, inte bara i starten, vi hade bra fart idag. Jag nästan stod upp och körde de första varven för att skapa en lucka till fältet för alla vet att däcken har svårt att hålla hela distansen. Idag höll taktiken perfekt, säger han.

Även i andra racet fick Mattias en kanonstart från sin femte pole position, men det var trångt och Mattias föll tillbaka för att sluta på en femteplats i mål.

– Vi tog flest poäng av alla idag och jag klättrade till femteplatsen i tabellen. Jag är mycket nöjd, även om det hade smakat gott med en pallplats även i andra racet, säger Mattias.

En månad tidigare, i mitten av juli, kördes TCR i Falkenberg. Där blev Mattias tvåa respektive fyra i de två loppen. Mattias ligger med 127 poäng på en femte plats i förarlistan som leds av Robert Dahlgren med 176 poäng. Två tävlingshelger återstår. Nästa tävling körs i Danmark på Jyllandsringen den 6-8 september, medan finalen körs den 4-5 oktober.


Mer om Type R