Mattias Andersson fortsätter köra för Honda 2018

Siktet är inställt på pallplats i standardvagnracingtävlingen STCC 2018. Rutinerade Mattias Andersson fortsätter att köra en Honda Civic Type R i årets säsong.

den 18 januari 2018

Mattias Andersson vill inte bara vinna fler deltävlingar och STCC totalt sett förstås utan även slå rekordet i antal starter. Racinglegendaren Jan ”Flash” Nilsson har 231 starter i STCC, något som Mattias kommer att passera redan under första helgens tävlingar.

– Har jag räknat rätt ligger vi lika efter det första heatet på premiären på Ring Knutstorp. Förutsatt att Janne inte kommer till start kommer jag att passera honom efter heat två. Det är ett roligt rekord att slå i och med att han varit Mr STCC i alla år, säger Mattias.

Mattias har tävlat i STCC sedan 2001 och tävlar i år, precis som förra året, för Honda Racing Sweden där han är både teamchef och förare. Under 2017 års säsong slutade Mattias på en sjätte plats totalt.

– Som tävlingsmänniska vill jag alltid vinna. Jag har tidigare varit fyra som bäst sammanlagt, men aldrig tagit mig upp på pallplats. En dröm är att vara bland topp tre i SM-mästerskapen, men viktigast är att vara konkurrenskraftig och vara med och slåss om prispallen varje helg på banan.

En stor skillnad jämfört med föregående år är att tävlingsteamet redan nu har tillgång till bilen och har kunnat lägga mer tid på förberedelser.

– Vi fortsätter att bygga vidare på den fart vi fick upp under andra halvan av säsongen. Förhoppningsvis är vi med och slåss om segrarna från dag ett. Reglementet som infördes 2017 var nytt för alla. Med ett års erfarenhet har vi lärt oss vilka moment vi ska lägga krutet på och serva, men även vad som är viktigt körmässigt.

Även Honda är taggade för den kommande säsongen.

– Vi är jätteglada för att Mattias valt att fortsätta satsningen med oss 2018 och ser fram emot att hjälpa honom tampas om förstaplaceringarna i varje race, säger Carola Larsson, PR-ansvarig på Honda Sverige.

Premiärhelgen körs på Ring Knutstorp den 4-5 maj. Sedan följer fem helgers intensivt tävlande med avslutning den 21-22 september på Mantorp Park. Förutom Honda Racing Sweden har två team till valt att köra Honda Civic Type R, nämligen LMP Engineering och Rent A Wreck Racing.

 

Mer om STCC

Mer om Honda Racing Sweden