Kärlek vid första ögonkastet

Mattias Dahlgren har inte hunnit fylla 22 år ännu, men han har redan bestämt sig. Det är Honda som gäller livet ut.

den 27 maj 2017

Förra sommaren köpte Växjöbon Mattias Dahlgren en 2015 års 1,8-liters Honda Civic Sport. 

– Med min tidigare 16 år gamla bil var jag alltid orolig för om den skulle starta. Så jag började kolla efter en ny bil på nätet. Jag hade inte bestämt mig för ett speciellt bilmärke, men såg bilder på Honda Civic. Jag läste på om Honda och fastnade verkligen för designen på Civicen. Jag kände att jag bara måste ha den.

Mattias åkte till Honda-återförsäljaren Kronobergs Bilaffär i Växjö. Valet blev lätt efter provkörningen. Dagen efter hämtade han ut den silverfärgade Civicen.

– Jag är helt och hållet frälst. Den är väldigt lättkörd, har underbar styrning och klockren växellåda. Jag är så nöjd med både hur den ser ut och hur den är att köra.

Bilen kör han fram och tillbaka de två milen till jobbet på verkstadsföretaget Willo AB. Mattias är maskinoperatör och tillverkar detaljer till finmekaniska produkter, exempelvis stift till bildäck och komponenter till kärnkraftverk. 

– Jag praktiserade här under gymnasiet och började sedan jobba dagen efter skolavslutningen. Jag trivs bra, det är ett varierande jobb. Här finns alltid nya utmaningar och saker att förbättra. 

På helgerna blir det mycket bilkörning, ett av Mattias största intressen. Ett intresse som han delar med sina kompisar. 

– Det är hur kul som helst att köra bil, bara glida runt och snacka med kompisar. Och så hjälper jag kompisarna med att skruva på deras bilar ibland, det är bara jag som har en ny bil som det aldrig behöver meckas med. 

Fakta:

Om Mattias
Namn: Mattias Dahlgren, 22 år
Bor: Växjö
Jobb: Maskinoperatör på Willo AB
Intressen: Köra bil, spela datorspel, exempelvis Fallout

Bilen:
Modell: Civic Sport
Motor: 1,8 i-VTEC
Skick: Ett år gammal, 1400 km