Hondastött företag lanserar trehjuling

den 12 juli 2022

Hondastött företag lanserar trehjuling

Striemo heter ett nytt företag sprunget ur Hondas nyföretagarprogram. Striemo har utvecklat ett fordon som liknar vad vi i Sverige kallar för en elsparkcykel.

Hondas program för nya verksamheter (eller startups) kallas IGNITION. Det stöttar Honda-medarbetare som kommer på nya idéer som tillför värde för kunder och samhälle.

Striemo är det andra företaget som startas inom programmet och utvecklar en elektrisk trehjulad produkt som kallas för Striemo. Fokus är på att ge en säker färd vare sig du kör i långsam promenadtakt till att köra lite fortare, ungefär som en cykel.

Stabil färd
De flesta elsparkcyklar är konstruerade med två hjul och en smal plattform där passageraren står. Striemo är betydligt stabilare tack vare ett hjul fram och två hjul bak och en bred plattform att stå på. Den har även en balansassisterande mekanism som är utvecklad specifikt för Striemo.

Enligt företagets hemsida ska maxfarten vara 25 km i timmen och Striemo har tre körlägen. En laddning ska normalt räcka till 30 km. Den väger 20 kg och går att vika ihop. Produktspecifikationerna gäller för den japanska versionen.

Striemo planeras att börja säljas i Japan i slutet av 2022 och i Europa under 2023.

Läs mer här