Hondas VD Manabu Nishimae talade på motormässan i Genéve

den 7 mars 2012

• Ny 1,6-liters i-DTEC dieselmotor sänker nya Civics koldioxidutsläpp till 95 g/km • Modellen NSX kommer att säljas under Hondas varumärke i Europa • Europeisk prototyp av Honda CR-V debuterar på mässan • Engelsk produktion fördubblas till 180 000 enheter

Det var några av de punkter som Hondas VD Manabu Nishimae berörde under sin presskonferens. Nedan finner ni en sammanfattning av talet.

God morgon och välkommen till Hondas presskonferens. Jag är mycket glad över att vara här idag.

Förra året var mycket utmanande med naturkatastroferna i Japan och Thailand som påverkade vårt utbud av nya fordon. Vår förmåga att leverera bilar till kunder var dessvärre begränsad. Vår thailändska fabrik återupptar full produktion inom en månad och all övrig tillverkning är nu återupptagen. Även om vi måste lära av historien ser vi nu fram emot en spännande framtid.

Detta är en viktig mässa för Honda. Vi visar produkter och teknologier som står i centrum för våra tillväxtplaner i Europa. Vi går nu in i en period av flera produktlanseringar som ämnar förbättra Hondas volymer, produktion och försäljning.


Under 2012 kommer vår brittiska fabrik att fördubbla volymen till 180 000 enheter. I maj kommer nya Civic att produceras i dubbla skift. Därför anställer vi 500 nya medarbetare. Senare under året kommer produktionen av den nya europeiska CR-V att inledas.