Hondas nya konceptbil gör världsdebut på bilmässan i Los Angeles

Med det växande behovet av alternativa drivmedel drar Honda ytterligare ett strå till stacken. En nysläppt skiss introducerar biltillverkarens konceptbil Honda FCEV som debuterar på bilmässan i Los Angeles.

den 15 november 2013

Honda ligger i framkant när det kommer till vätgasdrivna bilar. Hondas tidigare satsning med 2005 års FCX Claritys körs av ett tjugotal utvalda kunder i USA och Japan. FCX Claritys uppföljare, Honda FCEV (fuel-cell electric vehicle) gör sin världsdebut på Los Angeles bilmässa den 20 november.

Nyligen släpptes en skiss på den nya bilen som har en beräknad försäljningsstart planerad till 2015. Honda FCEV kommer först lanseras i USA och Japan och senare i Europa. Den nya bilen visar på Hondas ambition för en framtid utan skadliga avgaser, då vätgasdrivna bilar använder sig av väte som bränsle och syre som oxidationsmedel. Den kemiska reaktionen producerar energi och endast vatten som förbränningsgas.

Intresset för bilar med alternativa drivmedel ökar allt eftersom konsumenter efterlyser tystare och miljövänligare alternativ. Detta sätter samtidigt press på biltillverkare och samhällets infrastruktur för att kunna tillgodose bilar med andra bränslemetoder än fossila.

Mer information om Honda FCEV kommer att släppas den 20 november på bilmässan i Los Angeles.