Hondas hållbara konceptbil visas på Milanos designvecka

den 16 april 2024

Honda kommer att vara huvudnumret på Vanity Fair Italias evenemang ”Garden of Ideas” vid Milanos designvecka den 16-21 april. Honda visar Sustaina-C, som är en söt liten konceptelbil som kompletteras med elskotern Pocket. Man visar även produktionsskotern 24YM SH125i Vetro.

Återanvända material
Hondamodellerna som visas på Museo Diocesano hyllar design, innovation och hållbarhet och visar de estetiska möjligheter som finns när man återanvänder material. Samtidigt bidrar de till att minska koldioxidutsläppen genom att införa mer innovativa återvunna delar i produktionsprocessen. Den färgglada fordonskarossen är gjord genom att återanvända akrylhartsmaterial som tagits om hand efter tidigare användning. Målet med utvecklingen av Sustaina-C är att frigöra sig från att använda ändliga resurser.

Genom att aktivt utforska olika sätt att minska resursutvinningen och uppnå en mer energieffektiv återvinning med låga koldioxidutsläpp vill Honda påskynda sin övergång från en traditionell affärsmodell för masskonsumtion till en cirkulär affärsmodell. Detta är ett exempel på strategin ”Triple Action to Zero”, som syftar till att uppnå en 46-procentig minskning av koldioxidutsläppen från företagets verksamhet senast 2030. Slutmålet är koldioxidneutralitet senast 2050.