HondaJet vinner innovationspris

Flygmagasinet Flying Magazine har tilldelat HondaJet årets innovationspris. Dessutom har Honda levererat fler plan i den lättare jetplansklassen än någon annan tillverkare under första halvåret i år.

den 27 augusti 2017

Bland sex nominerade flygplan drog HondaJet högsta vinsten när den amerikanska flygtidningen Flying Magazine utsåg årets flyginnovation. Det skedde den 24 juli i samband med flygutställningen Airventure i Oshkosh, Wisconsin i USA. Det är första gången magasinet delar ut denna prestigefulla utmärkelse. HondaJet vann utmärkelsen tack vare sin långa rad med geniala designfunktioner. En av de tydligaste designfunktionerna som pekades ut är att motorerna sitter ovanför vingarna, som gör att motorljudet i kabinen blir betydligt lägre än jämfört med hos traditionella jetplan. Det resulterar i en betydligt bekvämare flygtur.

Honda Aircraft meddelar även att företaget levererat 24 HondaJet under första halvåret 2017 till kunder i Europa och Nordamerika. Det är mer än någon annan tillverkare av lättare jetplan klarat av under samma period. Mer än 100 plan har sålts och hittills är 52 HondaJetplan i drift i USA, Mexiko och Europa. Uppemot 55 plan räknar man med att kunna bygga under nästa budgetår 2017-2018.