Honda vinner designpris fyra gånger om

den 8 maj 2022

Honda vinner designpris fyra gånger om

Prestigefyllda internationella designpriset Red Dot Awards har tilldelats fyra av Hondas nya produkter, bland annat nya HR-V Hybrid för designkvalitet och innovation.

För första gången har Honda tagit emot det eftertraktade priset Red Dot Awards i alla tre produktkategorier: motorcyklar, bilar och powerprodukter. Inte mindre än fyra Honda-produkter vann Red Dot Awards inom kategorin produktdesign 2022. Det handlar om den helt nya, kompakta SUV:en HR-V Hybrid, tourer-motorcykeln NT100, ”äventyrs-scootern” ADV350 och elverket EU32i.

Passar in i vardagen
HR-V:s moderna stil följer den designriktning som finns hos andra Honda-modeller som har uppmärksammats internationellt, exempelvis Jazz Hybrid, Jazz Crosstar och Honda e. När den senaste generationens HR-V utvecklades gjordes den populära SUV:en om från grunden. Hondas forskning visar att moderna konsumenter inte bara väljer produkter baserat på god prestanda eller tilltalande estetik utan även hur de passar in i vardagen och uppfyller deras individuella krav. Nya HR-V har en modern coupé-SUV-kaross vilket ger en fin kombination av förstklassig och dynamisk design med utmärkta innerutrymmen. Både exteriör och interiör kännetecknar Hondas nya enkla, stilrena och moderna designfilosofi.

Red Dot har etablerat sig internationellt som ett av de mest eftertraktade kvalitetsmärkena för produktdesign. Vinnarna av de årliga utmärkelserna utses av en panel bestående av 50 internationella experter som testar, utvärderar och diskuterar varje bidrag. Bedömningskriterierna omvärderas och anpassas varje år för att återspegla de senaste tekniska, sociala, ekonomiska och miljömässiga kraven.

Boka provkörning