Honda är bilmärket med bästa säljarna

den 22 augusti 2021

Honda är bilmärket med bästa säljarna

Landets bästa bilförsäljare finns hos Honda som erövrar förstaplatsen i Vi Bilägares undersökning AutoIndex när det gäller delkategorin försäljning.

I Vi Bilägares senaste version av konsumentundersökningen AutoIndex rankas Honda högst av Sveriges privata bilägare av alla bilmärken när det gäller betygsättningen av märkets återförsäljare och själva köpprocessen. Privata bilägare betygsätter sina märkeshandlare genom att svara på 35 frågor som rör försäljningsprocessen från start till mål.

Betygen är omvandlade till indextal som teoretiskt kan variera från 0 till 1 000 poäng med 500 poäng som ett medelvärde. Honda samlar ihop totalt 889 poäng och blir därmed Sverigeetta för bilmodeller tillverkade 2017-2020.

I AutoIndex ger Hondaägarna toppbetyg i delfrågorna som handlar om utbud av modeller i bilhallen, nedlagd tid på bilköparen, förmågan att identifiera bilköparens behov, utlovad leveranstid och omhändertagande av kunden efter avslutad bilaffär. Totalt ökar Honda med 0,9 procent i försäljningsmomentet jämfört med fjolårets mätning.

Christoffer Hortlund, som är vd för Autopunkten i Stockholm, blev intervjuad av Vi Bilägare och menar att det höga betyget bland annat beror på ett väl fungerande samarbete mellan försäljning och verkstad.

– Ytterst handlar det om hur vi tar hand om kunden och där inkluderas även kundmottagning och serviceverkstad. Därför tar vi alltid med oss nya kunder in på verkstadsgolvet för att presentera våra servicetekniker, säger han.

Läs mer

Loyalty Group

Vi Bilägare

Visa närmsta återförsäljare

Källa: Loyalty Group och Vi Bilägares AutoIndex 2021