Honda maxar NSX

2019 års modell av Hondas supersportbil NSX har trimmats och uppdaterats både vad gäller köregenskaper och utseende.

den 30 september 2018

Det som sticker ut mest på nya NSX är den härligt stöddiga, orangea färgen. Namnet på den är Thermal Orange Pearlescent som också kan fås på bromsoken. Tillsammans med den nya blå läderklädseln Indigo Blue är bilen riktigt kaxig – som om den behövde bli ännu kaxigare än den redan är!

Bilens dynamiska köregenskaper som gör den rolig och lätt att köra på både bana och vanlig väg har blivit bättre tack var förändringar när det gäller chassi, däck och trimning av mjukvaran. Det gör bilen än mer lekfull och lättare att kontrollera. Chassit har blivit styvare, bland annat tack vare större stabiliseringsstänger fram och bak. Bilen har försetts med de nya däcken Continental SportContactTM 6 som är utvecklade just för NSX:en. Mjukvarusystemet har kalibrerats för att dra nytta av styvheten och de nya greppvänliga däcken. Faktum är att är 2019 års modell av NSX är två sekunder snabbare än den nuvarande modellen runt den världsberömda Suzuka-banan tack vare dessa förbättringar.

Produktionen av 2019 års modell av Honda NSX startade i augusti 2018 och de första kundleveranserna väntas i slutet av året. Europeiska återförsäljare till bilen finns bland annat i Storbritannien, Frankrike och Tyskland där den är tillgänglig för beställning.