Honda Innovations lanserar startup-program i Europa

För att nya produkter och innovationer snabbare ska utvecklas stödjer Honda samarbeten med europeiska startup-företag.

den 27 november 2017

För att skynda på teknikutvecklingen och ta tillvara på innovationer från startup-företag driver Honda sedan två år tillbaka ett forsknings- och utvecklingsföretag i Silicon Valley kallat Honda Innovations. Företaget utvidgar nu sitt engagemang i startup-företag genom att även stödja samarbeten inom så kallad öppen innovation tillsammans med utvalda företag i Europa. Den europeiska verksamheten leds från Hondas kontor i Tyskland. Förutom Europa stödjs också initiativ i Detroit, Michigan och i Japan och Kina.

Det här betyder att Honda hoppas kunna utveckla framtida produkter och tjänster snabbare och därmed stärka sin position som ett av världens ledande företag inom bilar, motorcyklar, flygplan med mera.

Det handlar framförallt om att samarbeta med företag som sysslar med innovationer inom energi, gränssnittet människa-maskin, personlig rörlighet, industriella innovationer, autonoma fordon, artificiell intelligens, smarta material och robotik.

I USA drivs innovationsarbetet under två program, Honda Xcelerator och Honda Developer Studio. Det förstnämnda fokuserar på rörlighet i olika former, och det sistnämnda har utveckling av uppkopplade lösningar till fordon som fokus.

På prylmässan CES 2017 i Las Vegas har Honda Xcelerator bland annat visat upp en optisk mikrofon och en holografisk 3D-display, resultatet av samarbeten med israeliska VocalZoom respektive amerikanska Leia Inc. Honda använde den optiska mikrofontekniken för att förbättra interaktiviteten mellan förare och bilens system. Honda utvecklade också en display för förarinstrumentering, som ger tredimensionella bilder och som steglöst växlar mellan olika betraktningsvinklar för bilens förarassistanssystem.

Honda kommer att berätta mer om sina nya samarbeten på CES-mässan 2018 som går av stapeln i Las Vegas den 9-12 januari 2018.