Honda har nöjdast verkstadskunder

Kunniga mekaniker, Hondas originaldelar och gratis vägassistans är tre av skälen till att Honda har nöjdast ägare i Sverige när det gäller service på en auktoriserad verkstad. Detta enligt Vi Bilägares Autoindex 2017.

den 29 april 2018

Av 25 bilmärken kommer Honda på första plats och toppar listan för verkstäderna med de nöjdaste kunderna enligt Vi Bilägares konsumentundersökning Autoindex 2017.

– Våra tekniker är experter på just Honda-bilar, de kan verkligen dem på djupet eftersom de kontinuerligt går utbildningar och blir certifierade, alltid har tillgång till vårt elektroniska felsökningssystem och har tillgång till support från våra system-specialister i Europa, säger Tobias Rastbäck, servicekoordinator på Honda Nordic.

Vid service går teknikern igenom bilen efter ett omfattande serviceschema, Honda Health Check. Om något onormalt skulle upptäckas blir ägaren rekommenderad lämplig åtgärd, och blir till exempel upplyst om att åtgärden behöver göras inom ett år. När något byts använder de auktoriserade verkstäderna alltid Hondas originalreservdelar som är kvalitetstestade och har ett års garanti.

Honda har en tolvårig rostskyddsgaranti. I förebyggande syfte görs därför varje år en rostskyddskontroll i samband med service. Vid byte av framruta ingår korrekt kalibrering av kamera och radar som på många modeller är integrerade i framrutan.

Servar du din bil på en auktoriserad serviceverkstad bjuder Honda på ett års vägassistans, Honda Assistans. Den förlängs med ett år i taget vid originalservice, fram till att bilen är 15 år. Skulle du få driftstopp får du bilen bogserad till en Honda-verkstad, hyrbil eller hjälp med fortsatt resa.

– Vi vet från tidigare gjorda undersökningar att vår service är förhållandevis prisvärd jämfört med våra konkurrenter. En bil som är fullservad på Honda kan också få ett högre andrahandsvärde, säger Tobias.

Att använda Honda-kortet är ett smidigt och enkelt sätt att betala för den regelbundna service som behövs för att din Honda ska må bra och hålla länge. Och du vet väl att alla Honda-återförsäljare också har en serviceverkstad?

Mer om Honda-kortet

Hitta återförsäljare