Honda CR-V – den perfekta vinterbilen

den 14 februari 2022

Honda CR-V – den perfekta vinterbilen

Var redo för skidsäsongen i en ny Honda CR-V. Vi tipsar om varför det är en bra bil att köra vintertid och vilka smarta tillbehör som finns till modellen.

Honda CR-V är en mycket pålitlig modell som funnits i över 20 år. Den har utvecklats i generation efter generation. Här kombineras snygg design med körglädje och många praktiska detaljer som gör livet lättare.

Vintern ställer särskilt stora krav på ens fordon, särskilt i vår del av världen. Kalla dagar är det inte kul att komma ut och sätta sig i en kall bil. I CR-V finns eluppvärmda fram- och baksäten (baksätesvärmen finns i Executive-versionen) samt rattvärme. När det är minusgrader finns en funktion som värmer området runt vindrutetorkarna för att smälta isen och snön så att man slipper ha sönder gummit på torkarbladen. Dessutom finns smarta tillbehör som vi strax ska berätta mer om.

Fyrhjulsdrift
Det som verkligen får Honda CR-V att kvala in som den perfekta vinterbilen är fyrhjulsdriften som automatiskt kopplas in när systemet upptäcker att bilen tappar väggreppet. När du kör uppför en backe kan systemet exempelvis skicka mer kraft till bakhjulen.

Den som har familj uppskattar en bil med gott om utrymme. Hur många prylar måste man inte packa in på skidsemestern till exempel? Den väl tilltagna bagagevolymen på upp till 1 694 liter med baksätena nedfällda kommer väl till pass. Handsfree-åtkomst till bakluckan är en ypperlig finess när du har händerna fulla. Rör med foten under den bakre stötfångaren och luckan öppnas automatiskt. Det finns smarta förvaringsplatser runt om i hela bilen för att få plats med dricka, surfplattor och annat som behöver finnas lätt tillhands.

Vinterväglag ställer också krav på bra motorkraft. Hondas intelligenta hybridteknik ger smidig och sömlös kraft när den behövs som bäst. En 2,0-liters i-VTEC bensinmotor kombineras med högteknologiska elmotorer för att ge körglädje och bra bränsleekonomi.

Säker bil
Honda CR-V Hybrid är en säker bil och har fått fem stjärnor i EuroNCAP:s säkerhetstester. Bilen är försedd med ett stort antal finesser för att hålla dig och dina medpassagerare trygg vid färd. En lampa tänds i sidobackspegeln när fordon upptäcks i din döda vinkel. När du backar kan trafikövervakningsfunktionen upptäcka och varna för fordon som närmar sig från båda sidor. En nödsamtalsknapp finns nära backspegeln ifall en nödsituation uppstår. Autobroms, adaptiv farthållare, kollisionsminimerande bromssystem…listan är lång med säkerhetsfunktioner som ingår när du köper en CR-V Hybrid.

Honda erbjuder en rad smarta tillbehör som gör vintern ännu mer njutbar i din CR-V.

En bränsledriven värmare från Eberspächer eller en elektrisk motor- och kupévärmare från Defa eller Calix ser till att du har en varm bil varje morgon. En uppvärmd motor startar lättare, sänker bränsleförbrukningen och mängden skadliga utsläpp. Värmaren kan för övrigt styras med en app i din telefon. En annan bra sak är vindruteskyddet. Det är ett täcke som skyddar speglar, vindruta och sidorutor från hårt väder. Så slipper du skrapa rutorna rena från is och snö.

Extra bakluckebelysning är perfekt att ha under den mörka årstiden när du lastar in skidor eller har varit och handlat. En smäcker och rymlig takbox eller smarta skidhållare är andra praktiska attiraljer som kompletterar din CR-V och gör dig redo för alla vinteräventyr.

Sammantaget finns det mycket som talar för CR-V som den idealiska vinterbilen. Priserna startar från 351 400 kr och den går att privatleasa från 4 955 kr per månad.

Boka provkörning