Honda breddar modellutbudet i Europa

den 4 april 2022

Honda breddar modellutbudet i Europa

Under nästa år tillkommer hela tre nya elektrifierade Honda-modeller, bland annat Hondas första el-SUV. Det innebär att Honda kommer att ha det bredaste sortimentet i Europa på många år.

Antalet Honda-modeller som säljs i Sverige och övriga Europa utökas under 2023. Detta med en ny elbil i SUV-format (B-segmentet) och en fullhybrid SUV i C-segmentet. Dessutom kommer en ny generation av den populära SUV:en CR-V.

Det här är verkligen goda nyheter för oss alla som gillar SUV-modeller för tre av de nya modellerna återfinns i SUV-kategorin. Honda e kommer alltså att få sällskap i elbilskategorin med en helt elektrisk, mellanstor SUV. En förhandsvisning av modellen kallas för e:Ny1 Prototype och omnämns som kärnan i Hondas framtida produktsortiment. Den kompakta helelektriska SUV:en erbjuder den unika blandning av dynamik, teknik och design som Honda är kända för. Bilen blir ett fantastiskt alternativ för familjer som letar efter sin första elbil.

Elbilen e:Ny1 och de andra Honda-modellerna kommer att få sällskap av en helt ny SUV i C-segmentet, det vill säga samma segment som CR-V. Den kompletterar SUV-utbudet från Honda, från e:Ny1 till HR-V och CR-V. Modellen omnämns som en sportig och dynamisk fullhybrid. Under 2023 kommer även en ny generation CR-V. Den kommer att finnas som fullhybrid men också som plugin-hybrid, vilket är första gången på den europeiska marknaden.