Felicia älskar sin Crosstar

Nya Honda Jazz Crosstar har inte bara tagit hem flera priser i svenska motorpressen. Den har vunnit Felicia Svanbergs hjärta också.

den 27 april 2021

Femårige sonen Milan och den italienska vinthunden Raymond hoppar in i baksätet på mamma Felicias nya Honda Jazz Crosstar. Båda bältas så de sitter tryggt, Raymond har ett speciellt hundbälte som fästs i det vanliga säkerhetsbältet som gör att han sitter säkert bredvid Milan. Den surfblå Jazzen är Felicia Svanbergs tredje Jazz i rad, och femte Honda totalt, som hon kör. Att Honda gör säkra och tillförlitliga bilar spelar stor roll i valet av bilmärke för henne. 

– Det känns väldigt tryggt att köra Honda. Jag har aldrig haft problem med en Honda med någonting, de bara går och går utan att något går sönder mellan servicetillfällena. Så har det varit med alla fem Hondabilar jag kört, säger hon.

Honda Jazz är den lilla bilen som gör ett stort intryck. Interiören är öppen och ljus, sikten är extremt god tack vare den stora framrutan och de smala A-stolparna, och trots de kompakta yttermåtten är bilen imponerande stor på insidan med generöst benutrymme.

– Den är stor och rymlig. Jag har ju både barn, hund och en sambo på två meter och alla får plats!

Felicia pendlar de cirka tre milen från Fjärås strax utanför Kungsbacka till jobbet som skolkoordinator på Kunskapsskolan i Krokslätt i Göteborg varje dag. Då är det viktigt att ha en bil som inte bara kan rulla från a till b utan också har god komfort, med sköna ortopediskt utformade säten som motverkar trötthet.

– Jag spenderar mycket tid i bilen och då är det viktigt att ha en bil som jag trivs i och tycker är skön att köra. Jag älskar att den är automatväxlad och så har den så många praktiska finesser som gör körupplevelsen bättre, såsom backkamera, Carplay och att jag till och med kan prata med bilen!

Förutom till jobbpendling kommer bilen till användning i både vardagen och på helger. Felicia kör cirka 2 000 mil om året.

– Jag har den till allt. Jag lämnar och hämtar på dagis och på hunddagis, jag handlar och så åker vi på längre utflykter, till exempel till Skåne. Min sambo får köra den på längre sträckor, annars är det jag som kör.

Efter att ha kört flera olika bilar och modeller är Felicia helt förälskad i sin nya Crosstar med sin SUV-liknande design.

– Den är helt fantastisk. Det här är utan tvekan den skönaste bilen att köra. Den går väldigt mjukt, det är tyst i kupén, den är bekväm och lätt att köra. Man glider fram på vägen. Sen tycker jag den är söt också!

Mer om Crosstar