En trygg och säker bil

den 9 februari 2024

Lennart Johansson i Nässjö har tappat räkningen, men det rör sig säkerligen om ett dussintal bilar av märket Honda som han kört under de senaste 20 åren. Lennart jobbar bland annat som säljare av inredningar till ladugårdar och därför blir det många mil på vägarna.

­­– Jag kör så mycket i jobbet, och använder bilen privat också. Jag kommer upp i cirka 6 500 mil om året, säger han.

Istället för att hyra en lokal på stan har Lennart bilen som sitt kontor. Och då är det förstås viktigt att han trivs bra med arbetsmiljön.

– Bilen är viktig för mig. Jag leasar den på företaget och väljer alltid en fullutrustad modell. GPS:en använder jag flitigt. Att ha en hög bil är viktigt eftersom jag ofta går in och ut ur bilen. Det ger samtidigt god sikt. Och det är trevligt med soltak på sommarhalvåret.

Lennart är född och uppväxt i småländska Nässjö, detsamma är hans fru. Orten är ett starkt Honda-fäste med en aktiv återförsäljare, så här rullar många bilar av det japanska märket.

– På vår gemensamma parkering i vårt villaområde är 50 procent av bilarna Honda. Min granne bytte sin CR-V till en ny CR-V i veckan. Och min son har också en CR-V. Vi försöker övertala dotterns man att byta till Honda också, säger Lennart skämtsamt.

Den stora sporten i Nässjö är bandy, och Lennart var aktiv som spelare och därefter som tränare i 25 år för både killar och tjejer. Dottern spelade på elitnivå i många år. Men nu är det andra idrotter som Lennart håller sig aktiv med.

– De senaste två åren har det blivit en hel del padel, och sen är det golf som gäller.

Andrahandsvärdet på sin Honda är betydelsefullt för Lennart. Han byter in sin bil när den gått knappt 10 000 mil för att få bra betalt. Och för att ha en väl fungerande bil.

– Jag måste kunna lita på bilen, att den startar varje morgon och att jag kommer hem på kvällen. Jag vill inte bli stående någonstans. Och det har aldrig hänt. Jag har inte ens fått en punktering. Trygghet och säkerhet har stor betydelse för mig. Därför blir det Honda.

Lennarts fru kör även hon en Honda, en HR-V, som mest används till ärenden i trakten som att köra till livsmedelsaffären, golfklubben eller padelhallen.

– Frun är jättenöjd också, hon kallar den för ”sin lilla älskling”.

Mer om CR-V