Drömmen: Säsongsavslutning med hemmaseger

den 3 oktober 2019
Drömmen: Säsongsavslutning med hemmaseger

I helgen avslutas årets TCR-säsong på klassiska Mantorp Park i Linköping. Hondas hemmaförare Mattias Andersson ligger delad femma totalt inför tävlingarna men kör för att stå överst på prispallen för andra gången i år.

– Det blir tufft att nå prispallen i sammandraget vilket var målsättningen för säsongen. Men vi kör för är att göra en bra avslutning och drömmen vore förstås att vinna ett lopp, säger Mattias Andersson.

Inför helgens tävlingar krigar Andersson med Mikaela Åhlin-Kottulinsky om femteplatsen i sammandraget. Båda har 143 poäng totalt, 40 poäng upp till Andreas Wernersson på fjärde plats.

Teoretiskt är det möjligt att plocka in försprånget. Men det är inget som påverkar själva taktiken inför helgens tävlingar.

– Totalplaceringen är mindre fokus för min del. Vi kör för att göra två bra resultat. Vi hoppas kunna göra ett bra kval så att vi får bra plats i första heatet, säger Mattias Andersson som hoppas kunna utnyttja dramatiken i toppstriden och kampen om guldet till sin fördel.

– Det kommer att vara två bilar som slåss om guldet och fyra som tampas om medaljerna. Förhoppningsvis kan tävlingsnerverna hos de inblandade förarna gynna oss andra, säger Mattias Andersson.

 

För mer information kontakta

Mattias Andersson, Team Honda Racing Sweden
Tel. +46 705 92 75 55
Mail. mattias@magp.se

 

Carola Larsson, PR-ansvarig Honda Sverige
Tel. + 46 736 99 07 82
Mail. carola.larsson@honda-eu.com