Driftsäker och trygg

Daniel Akierman kör sin tredje Honda, en 2014 Civic Tourer. Han tycker att Honda är ett underskattat bilmärke i Sverige.

den 23 september 2017

Först blev det en 1995 Honda Civic Coupé på inrådan av storebror, därefter en 2003 års Accord och sedan förra året kör Daniel Akierman en 2014 års Civic Tourer. Daniels familjesituation med sambo, dotter och två bonusbarn krävde en större bil med bättre utrymmen.

– Jag har haft olika kriterier från gång till gång när jag köpt bil. Med Tourern nu senast ville jag få mer kupé- och lastutrymme. Körglädje och driftsäkerhet har jag alltid med, och det vet jag att jag får när jag väljer Honda.

Daniel tycker att Tourern erbjuder en bra kompromiss mellan körglädje och de krav en familj ställer på en bil i form av komfort och utrymme.

– Jag har aldrig kört diesel tidigare och gillar Hondas bensinmotorer. Så Tourern innebar ett skifte för mig, men jag blev positivt överraskad. Hondas dieselmotor är bra och väldigt responsiv. Bilen känns som en gokart och är betydligt mer körglad i styrningen än Accorden.

Bilen kommer till nytta både i arbetet och på fritiden. Daniel jobbar som telemarketing-specialist på Telia. Ett par gånger i veckan gör han kund- och leverantörsbersök och då använder han bilen. I övrigt används bilen till handling, utflykter och till att skjutsa barnen till aktiviteter.

– En dröm är att besöka Japan, just för Honda-intresset men också för det japanska köket och all teknik som utvecklas i Japan.

I Daniels umgängeskrets och även bland jobbkollegor är det ingen annan som kör Honda. De pratar om sina andra bilmärken, och säger sig vara jättenöjda fastän de ofta är på verkstaden med sina bilar.

– Hur kan man vara nöjd med en bil som ofta måste vara inne på verkstaden? Andra bilmärken känns som att spela rysk roulette. Det är konstigt att Honda är underskattad i Sverige, märket har ju bra rykte i övriga delar av världen. Jag skulle inte vara nöjd med något annat bilmärke.

 

Fakta


Om Daniel:

Namn: Daniel Akierman
Bor: Lidingö
Familj: Sambo och tre barn
Jobb: Telemarketing-specialist
Intressen: Familjen, resor och IT-prylar

Om bilen:
Modell: Honda Civic Tourer
Årsmodell: 2014
Motor: 1,6 diesel, manuell
Skick: 3 900 mil, i fint skick