Civic Type R körs på Bankalaset 2018

När biltidningen Teknikens Värld testar bilar som är roliga att köra är Honda Civic Type R självklar i det starka startfältet.

den 7 juni 2018

I över 20 år har biltidningen Teknikens Värld anordnat Bankalaset. I början av sommaren är det dags igen. Då drar tidningens reportrar till Ring Knutstorp i Skåne. Under en hel helg testas mellan 20 och 24 bilar.

– Vi testar över 200 bilar av alla möjliga modeller varje år. Då spelar alltid ekonomi och komfort stor roll. Men på Bankalaset är det körglädjen som sätts i fokus. Det behöver inte vara en jättedyr bil som vinner, Type R kan mycket väl slå ut en Lamborghini, förklarar Marcus Engström, redaktionschef på Teknikens Värld.

Teknikens Värld genomför Bankalaset i samarbete med danska biltidningen Bilmagasinet och finska biltidningen Tekniikan Maailma. Tillsammans väljer de ut och lånar in alltifrån små, lätta bilar till supersportbilar i mångmiljonklassen. Bilarna testas mestadels på bana av tre reportrar från respektive tidning.

– Här är bara fokus på att det ska vara roligt att köra bilen. I fjol var Honda NSX med i toppstriden. Vi har precis testat Type R i ett GTI-test och konstaterade att den här bilen måste vi köra på Bankalaset. Jag räknar med att Type R ligger väldigt bra till i kategorin körglädje, säger Marcus.

Mer om Type R