Civic Tourer – en elegant, sportig och rymlig kombi

den 13 mars 2013

En nyhet som väckte stor uppmärksamhet under Genèvemässan var Hondas nya konceptmodell Civic Tourer. Det är en nästan produktionsfärdig bil som enligt planerna ska nå marknaden i början av 2014.

Civic Tourer delar mycket av samma DNA som finns i den nuvarande halvkombimodellen. Den är anpassad för den europeiska marknaden och kommer följaktligen också tillverkas i Hondas brittiska fabrik i Swindon. Den har en sofistikerad, aerodynamisk kaross som ger ett rent och elegant utseende.

Med sin unika låga och breda profil inger Civic Tourer Concept en tydlig sportig känsla med fokus på förarens upplevelse. Designen skapar en bra aerodynamik utan att ge avkall på bra lastutrymme. Honda räknar med att Civic Tourer ska ha en lastförmåga som hör till marknadens bästa.

Det är nu mer än tio år sedan Hondas populäraste modell Civic hade en kombimodell. Då hette den Civic Aerodeck som senare fick en uppföljare i den större Accord Tourer. Nu ser många fram mot att Civic Tourer blir verklighet i början av nästa år.