Civic i final till Autobest 2018

Nya Honda Civic är en av sex finalister som kan vinna utmärkelsen ”Bästa bil att köpa i Europa” som utses av organisationen Autobest.

den 2 november 2017

Autobest består av 31 av de mest inflytelserika motorskribenterna från hela Europa. Juryns mål är att hitta en ny bil som passar bäst för flest kunder i Europa. Det som väger tyngst i bedömningen är pris, flexibilitet, design, uppkopplingsmöjligheter samt tillgängligheten av reservdelar och service. För att komma i fråga behöver bilmodellen kunna köpas för mindre än 20 000 euro.

Att nomineras som en av sex finalister är en stark bedrift. Nya Honda Civic är resultatet av det största globala utvecklingsprogram som Honda någonsin har genomfört. Honda Civic 5D tillhör den tionde generationen Civic och tillverkas på Hondas produktionsanläggning i Swindon, Storbritannien.

Det sjätte och sista delmomentet i bedömningen av de sex finalisterna sker den 29-30 november i Vairano, Italien, där bilarna testkörs.

Motorjournalisterna kommer från 31 olika europeiska länder, vilket gör Autobest-organisationen till den största oberoende bilbedömningsjuryn i världen.

Vem som vinner Autobest 2018 meddelas den 15 december och prisutdelningen sker i Salzburg, Österrike, i februari 2018.