Civic årets smartaste bilköp

den 19 januari 2024

Civic årets smartaste bilköp

Vi gläds åt och är mycket stolta över att M Sverige ger Honda Civic pris som årets smartaste bilköp 2023.

Utmärkelsen Årets smartaste bilköp delas varje år ut av Riksförbundet M Sverige och 2023 års pris går till Civic Hybrid. Organisationen menar att Honda med sina nya modeller visar att man bygger smarta, prisvärda och säkra familjebilar. Just Civic Hybrid ger mest bil för pengarna på nybilsmarknaden 2023, anser M Sverige.

Låg förbrukning
Fyra starka argument räknas upp som skäl till att Civic Hybrid får priset som årets smartaste bilköp. För det första gör halvkombikarossen bilen lättlastad och rymlig, och samtidigt är den lätt och smidig. Förbrukningen är riktigt låg, runt en halv liter per mil, även vid verklig körning. Eftersom bilen fått maximala fem stjärnor hos säkerhetstestorganisationen Euro NCAP är Civic Hybrid en mycket säker bil. Slutligen, Honda Civic Hybrid kombinerar komfort, effektivitet och körglädje på ett sätt som få andra bilar lyckas med. Omdömena publicerades nyligen i en artikel i medlemstidningen Motor och på M Sveriges hemsida under sektionen Allt om bilen.

Riksförbundet M Sverige (som tidigare hette Motormännen) är Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter. Organisationen har funnits i över 100 år och ger medlemmarna stöd, råd och inspiration.

Det är stor efterfrågan på Honda Civic Hybrid och därför finns det för tillfället ett orderstopp på modellen i Sverige. Förhoppningen är att orderöppnande ska kunna ske under andra halvan av 2024.

Läs M:s artikel