Bli först med helt nya CR-V

Välkommen till årets största lanseringshelg hos Honda! Vi premiärvisar två nya modeller, helt nya Honda CR-V och HR-V.

den 17 oktober 2018

SUV-kategorin kom, såg och segrade, och dominerar idag den svenska bilmarknaden. Hondas två SUV-modeller, CR-V och HR-V, kommer nu i nya versioner som du har chansen att provsitta och testköra den 19-21 oktober hos din närmaste Honda-återförsäljare.

Om vi börjar med nya CR-V så är den helt ny från grunden. Hondas utvecklingsingenjörer har gått igenom alla delar och skrymslen för att göra bilen ännu bättre, vilket de lyckats väldigt bra med. Inte minst handlar det om att göra bilen rymligare på alla tänkbara sätt.

Bilen är 35 mm bredare vilket ger mer utrymme på insidan trots att bilen behåller samma längd som tidigare. En smalare bränsletank ger baksätespassagerarna 50 mm extra benutrymme samtidigt som huvudutrymmet ökat med 5 mm och höftutrymmet med 16 mm för framsätespassagerarna.

Bakdörrarna har en vidare öppningsvinkel. Det gör det enklare att kliva in och ur bilen för de som sitter i baksätet men gör det även enklare att hjälpa barn i och ur barnstolar. Lastlängden med nedfällt baksäte har ökat med hela 250 mm jämfört med föregående modell. Dessutom fälls ryggstöden ned med ett enkelt handgrepp till helt plant läge.

Mittkonsolen mellan framsätena är stor nog för handväskan eller den bärbara datorn. Den är smart utformad med tre lägen: bricka, låda eller öppen. Ännu en nyhet som bättrar på rymligheten är att dörrfickorna gjorts extra stora. Eftersom högtalarna flyttats upp i dörrpanelerna får nu en surfplatta i full storlek plats, både i dörrarna fram och bak!

Vidare har den nya modellen handsfree-funktion till bakluckan med möjlighet att ställa in öppningshöjden. Finessen finns för Executive-modellen.

Exteriört har nya CR-V den senaste Honda-looken med smäcker strålkastardesign. Det finns två motoralternativ, en 1.5-liters bensinmotor med turbo som ger 173 respektive 193 hästkrafter beroende på modellversion. Motorn kan kombineras med en sexväxlad manuell låda eller en automatlåda (CVT). En annan nyhet är att bilen finns både som femsitsig och som sjusitsig modell, vilket borde gå hem hos alla barnrika familjer.

Den framhjulsdrivna versionen av Honda CR-V kostar från 260 900 kr, den fyrhjulsdrivna modellen med fem säten kostar från 309 500 kr och den sjusitsiga varianten kostar från 359 500 kr. En hybridversion av nya CR-V visades nyligen på motormässan i Paris och kommer till Sverige i vår.

Så till Hondas mindre SUV, Honda HR-V. Modellen har ett nytt fint leende i form av högblank mörk krompanel. Den har LED-ljus som standard både fram och bak. Bilen har gjorts tystare tack vare mer isolering på flera ställen i bilen, exempelvis i samtliga dörrpaneler. 

Bilens säten är omgjorda för att ge bättre stöd åt passagerarna, särskilt när det gäller axelpartiet. Även sätesklädseln är förbättrad, standardtyget är av högre kvalitet och på de exklusivare modellerna kombineras tyg och läder med dubbelsöm. Praktiska Magic Seats finns kvar. Baksätena kan fällas upp som biofåtöljer och kan även fällas till helt plant läge. Det gör bilen oerhört mångsidig och lastvänlig.

Bilen är försedd med en effektiv 1.5-liters bensinmotor med 130 hästkrafter. Motorn kan kombineras med en sexväxlad manuell låda eller automatlåda (CVT). Den genomsnittliga bensinförbrukningen är 5,3 l/100 km (53,2 mpg) med ett officiellt genomsnittligt koldioxidutsläpp på 121 g/km för CVT-modellen. Priserna för nya HR-V startar från 195 500 kr.

I samband med lanseringshelgen den 19-21 oktober har vi flera förmånliga erbjudanden, till exempel bra priser på tillbehör och service. Se mer i detta nyhetsbrev!

Mer om nya CR-V

Mer om nya HR-V