Allt ljus på nya Civic Tourer

Med Hondaögon blir årets upplaga av Frankfurtmässan (12-22 september) något alldeles speciellt. För första gången visas den produktionsklara Civic Tourer upp inför publik och den samlade världspressen.

den 10 september 2013

Hur reaktionerna blir på denna nyhet återstår att se men helt klart har Honda stora förväntningar på Civic Tourer. Modellen är utvecklad och designad i Europa och speciellt framtagen för den europiska marknaden. Efterfrågan och intresset för kombibilar är stort i Europa och inte minst på den nordiska marknaden. Civic Tourer kombinerar klassledande lastutrymmen med en sofistikerad aerodynamisk kaross och en tydlig sportig profil.
Civic Tourer kommer att lanseras i början av 2014 och blivande köpare kan då välja mellan två starka motoralternativ. Dels den nya dieselmotorn 1,6 i-DTEC, Hondas första motor i serien Earth Dreams Technology och dels bensinmotorn 1,8 i-VTEC.
Modellfamiljen Civic bjuder på ytterligare en nyhet då Civic 5d kommer i en uppdaterad version. Mässbesökarna kommer lägga märke till att Civic 5d fått både invändiga och utvändiga förändringar.
Civic Tourer har en sportig framtoning och passar bra i Hondas monter som i år verkligen är utformad i motorsportens tecken. Hondas återkomst till Formel 1 i samarbete med McLaren säsongen 2015, har sin självklara exponering precis som medverkan i den internationella standardvagnsserien WTCC. Civic WTCC har i år rattats av Gabriele Tarquini och Tiago Monteiro och bilen finns på plats.
Till avdelningen läckra supersportbilar hör onekligen Honda NSX. Innan en helt ny generation av NSX börjar produceras är det konceptmodellen som till stora delar avslöjar hur slutversionen kommer att bli. Det är NSX Concept som visas i Frankfurt.