Smart att ladda din Honda e hemma

Snabb, pålitlig och enkel laddning. Det finns flera fördelar med att installera en laddstation hemma när du kör en Honda e.

den 11 december 2020

Hondas egen laddningsenhet heter Honda Power Charger. Den har bland annat tagits fram för att passa med elbilen Honda e. Det är stor skillnad på en laddstation såsom Honda Power Charger och ett vanligt eluttag. Laddningen går betydligt snabbare med en laddstation eftersom den laddar med betydligt högre effekt. Att ladda bilen via ett vanligt eluttag är som att ha fyra dammsugare igång samtidigt från samma eluttag.

Har du installerat enheten med 32A kan du fulladda Honda e på 4,1 timmar. Det går dessutom att styra laddningen så att den balanseras mot övrig förbrukning, vilket minskar risken för att husets elsystem överbelastas.

I Honda Power Charger läser du enkelt av aktuell förbrukning. Laddstationen är försedd med ett halvgenomskinligt hölje. I LED-fönstret visas aktuellt läge och mängden använd energi. När kabeln är ansluten korrekt låses den på båda sidor för maximal säkerhet.

Honda Power Charger kan antingen installeras på väggen eller på en stolpe i rostfritt stål. Kabelkontakterna är effektiva, lätta att hantera och tillverkade i bästa tillgängliga material samt extremt säkra att använda. Med kabeln går det att ladda din Honda e via en- eller trefas. Laddningskabeln (av typ 2) har dubbla temperaturgivare för att upptäcka och förhindra överhettning.

Just nu ingår Honda Power Charger och installation till ett värde av 21 000 kr när du köper en Honda e.

Mer om Honda e