PRATA MED DIN BIL

I nya elbilen Honda e kan du kommunicera med bilen på ett helt nytt sätt via ”Personal Assistant” och My Honda+.

den 18 december 2019

Via den breda, digitala instrumentpanelen i elbilen Honda e har du tillgång till en mängd funktioner och tjänster som underlättar livet. Precis som du sitter i soffan hemma och surfar på internet via smartphone, surfplatta eller smart teve kan du i Honda e göra samma saker.

Honda e har en ”Personal Assistant”, en personlig assistent som bygger på tekniken artificiell intelligens. Du kan alltså styra bilen via röstkommandon. Assistenten vaknar till när du helt enkelt hälsar på den med ett ”OK Honda!” Det går exempelvis att fråga om hur vädret är på din destination, be assistenten dra ned temperaturen i bilen eller leta upp en bra thairestaurang i nästa kvarter eller stad du är på väg till. Genom inbyggd maskininlärningsteknik kommer den personliga assistenten dessutom att bli allt bättre på att förstå hur du låter, vad du menar och hur du uttrycker dig.

Du kan också kommunicera med bilen via din smartphone och appen My Honda+. Exempelvis kan du i förväg skicka koordinater för en butik du gärna vill besöka. Bilens informationssystem sparar informationen i navigationen så att den finns redo för dig när du väl är redo att åka. Du kan låsa och låsa upp bilen via en digital nyckel samt få en varning om bilen kör utanför ett visst område, ett så kallat geostaket. Det går även att på distans sätta igång batteriladdningen via appen och värma upp kupén en stund innan du ska åka så du slipper sätta dig i en iskall bil.

Honda e beräknas kunna levereras från i sommar och den finns i två versioner. Standardversionen kostar 370 200 kronor medan Honda e Advance kostar 399 950 kronor. Honda e går även att privatleasa från 4 495 kr per månad.Privatleasing 4 495 kr/månad är beräknat på 399 950 kr minus klimatbonus på 60 000 kr.

Honda e kvalificeras som klimatbonusbil och är berättigad statlig bonus om 60.000 kr, enligt gällande (31/10-2019) statlig klimatbonus, så länge anslag finns. Klimatbonus är ett statligt incitament oberoende från Honda och bestäms av Transportstyrelsen. För mer information: transportstyrelsen.se. Besök naturvardsverket.se för ytterligare information angående elbilsstöd.
 

Mer om Honda e

Mer om My Honda+