Körglädjen lever vidare hos Honda

Hondas forskning och utveckling fokuserar på att ta fram produkter som skapar glädje hos så många människor som möjligt.

den 24 februari 2021

Sex nya elektrifierade fordon är planerade att tas fram och säljas på den europeiska marknaden. Hittills finns Honda e, som är 100 procent eldriven för den nya tidens effektiva och utsläppsfria stadskörning. Vidare finns vår hybridserie som just nu består av SUV-modellen CR-V Hybrid, supersportbilen NSX och den kompakta modellen Jazz samt Jazz Crosstar. I år lanseras dessutom nya mindre SUVen Honda HR-V Hybrid. 

Sedan flera år tillbaka fokuserar Honda på att bli ett koldioxidneutralt företag. Som en del i detta skapade Honda i april förra året ett nytt center kallat Innovative Research Excellence, Power Unit & Energy. Här samlar Honda företagets resurser när det handlar om energihantering och bränsleteknik. Visste du förresten att Honda har mer än 40 center för forskning och utveckling i världen?

Att byta bränsleteknik och gå över till elektrifierade fordon är givetvis oerhört viktigt för att minska koldioxidutsläppen och skapa ett mer hållbart sätt att transportera oss. Men det får aldrig ta bort körglädjen. På Honda kommer vi även i fortsättningen att skapa innovativa bilar där körupplevelsen står i centrum – bilar som du älskar att köra. Det kommer aldrig att förändras.