Här är helt nya Honda HR-V

Honda HR-V blir nästa Honda-modell efter CR-V och Jazz/Jazz Crosstar som förses med hybriddrivlina som standard.

den 24 februari 2021

Det är första gången som Honda HR-V kommer att ha två motorer, en bensin- och en elmotor som samarbetar i den nya drivlinan som kallas för e:HEV, vilket står för hybrid electric vehicle. Förutom en effektiv drift utlovas avancerade säkerhets- och teknikfunktioner. Bilen är det senaste steget i Hondas åtagande att elektrifiera alla standardmodeller i Europa till år 2022. 

Bilens exteriöra design har tagit ett rejält glädjeskutt framåt med ett nytt, fräscht uttryck som förmedlar ”coupékänsla”. Den nya tydliga grillen med ett stort Honda-emblem och den långa motorhuven ger bilen en kraftfull front. Rena linjer dominerar längs med sidorna. Den ser stabil och säker ut. Skarpare, mer vertikala sidor ser till att det interiöra utrymmet behålls. Kupén har plats för att fyra vuxna kan åka bekvämt. Den populära kompakt-SUVen behåller sitt klassledande utrymme med Hondas fiffiga ”Magic seats” som gör lastningen så flexibel. Detta tack vare att bensintanken mittmonterats och att hybriddrivlinans komponenter paketerats på ett smart sätt. 

Interiören erbjuder moderna textilier, mjuka material och en minimalistisk estetik som ger ett rent och luftigt intryck. Ett nytt ventilationssystem skapar ett flöde av frisk luft bredvid och ovanför passagerarna, från de L-formade ventilerna i instrumentpanelens bägge hörn.  

Bilen kommer att bli tillgänglig i Europa under senare delen av 2021. För dig som är nyfiken på att veta mer går det bra att registrera sitt intresse och få vårt nyhetsbrev här: Länk