5 lyxdetaljer som är standard på e:Ny1

den 18 oktober 2023

5 lyxdetaljer som är standard på e:Ny1

Vi listar fem avancerade funktioner som ingår som standard på nya elbilen Honda e:Ny1.

Nya e:Ny1 är Hondas första modell som bygger på en ny elbilsplattform. Bilen är en framhjulsdriven kompakt SUV som liknar HR-V Hybrid men är helt elektrisk. En hel del lyxiga funktioner ingår som standard. Läs om fem detaljer som höjer kvalitetsnivån för e:Ny1 utöver det normala.

1. Snabbladdning av bilen. Den nya modellen e:Ny1 har en imponerande batteriprestanda. Det kompakta och avancerade litiumjonbatteriet kan snabbladdas från 10 till 80 procent på cirka 45 minuter med en 100-kW-laddare. Med samma metod går det att lägga till en räckvidd på 100 km med bara elva minuters laddning. Laddningssystemet ger en konsekvent högre laddningshastighet i genomsnitt jämfört med sina konkurrenter. Metoden gör att batteriet håller längre och upprätthåller räckvidden under bilens livslängd.

2. 15,1-tums infotainment-skärm. En väldigt synbar detalj är den stora och centralt placerade pekskärmen, som direkt ger premiumkänsla till förarmiljön. Skärmen är uppdelade i tre zoner som gör det enkelt att hitta. Gränssnittet är tydligt och menystrukturen är logisk. Överst finns navigeringsfunktion, klocka och kameraskärmar, i mellanzonen hittar du information om batteriets status, både kvarvarande batteritid i procent och räckvidd i kilometer. Här ställer du även in ljud och kommunikation, medan den nedre zonen är hem för klimatfunktionerna. Navigeringen är standard liksom möjligheten att koppla in sin mobiltelefon (Apple Carplay, Android Auto).

3. Backkamera och parkeringssensorer. Bakåtriktad kamera liksom parkeringssensorer både fram och bak är standard, vilket underlättar enormt när du ska backa säkert eller parkera bilen utan att riskera att köra på något annat fordon.

4. Läderratt. En kanske enkel men härlig detalj som förhöjer lyxkänslan är att den tre-ekrade ratten är klädd i äkta läder. Det ger föraren ett bra grepp och skön styrkänsla.

5. Trådlös laddning av mobiltelefonen. Att fippla med kablar för att sätta mobiltelefonen på laddning under körning kan vara en utmaning, men i e:Ny1 kan du som förare bara lägga mobilen på den trådlösa laddningsplattan. Den är placerad inom räckhåll för föraren, nedanför den stora infotainmentskärmen. Smidigt!

Läs mer om e:Ny1