15 fantastiska besöksmål på hemmaplan

Sverige är ett fantastiskt vackert land med många ställen att besöka. Varför inte bilsemestra i Sverige nästa gång det är dags att ta lite ledigt? Här är lite tips inför vårens och sommarens utflykter.

den 18 januari 2018

På internet finns massor med resetips. Ett av de bästa som vi har hittat är Allt om resors tipsartikel om 15 svenska platser du måste se innan du dör. Tipsen kommer i sin tur från Martin Svenssons bok 501 svenska platser du måste se innan du dör. Redaktionen har valt ut tre favoriter bland dessa och vi börjar med naturreservatet Digerhuvud på nordvästra Fårö. Här finns Sveriges största område med raukar. Fårö och Gotland överhuvudtaget med sin karga natur är fantastiska platser att besöka och lätt åtkomliga med bil.

En annan favoritplats är Österlen, på skånska östkusten. Här ligger Haväng, strax norr om Kivik, som bjuder på ett härligt grönt och mjukt böljande landskap. Dessutom finns det gott om fina hotell och restauranger i trakten när det är dags för rast och vila.

Nummer tre på vår lista tar oss långt norrut i vårt avlånga land, till Kungsleden. Vandringsleden sträcker sig 425 km från Abisko i norr till Hemavan i söder. Ett utmärkt avbräck i bilkörningen för att ge dig chansen att upptäcka den unika svenska fjällvärlden och möjlighet att röra på dig, vare sig du är en van eller rutinerad vandrare.

Läs Allt om resors hela artikel här

Mer om boken här