”Ger mersmak”

den 14 september 2022

”Ger mersmak”

Vi Bilägare provkörde nya Civic när bilen visades upp för europeiska motorjournalister i Madrid. Tidningens testreporter Anders Helgesson hittar många fördelar med Hondas elfte generation av klassikern Civic.

Bättre utrymmen, höjd säkerhet, sänkt förbrukning och ännu roligare att köra. Så kan man sammanfatta nya Honda Civic Hybrid som firar 50 år som storsäljande modell. Den version av nya Civic Hybrid som motorjournalisterna fick testa har en 2,0-liters motor, eCVT växellåda och med utrustningsnivån Advance, som är toppnivån av de tre som finns. Vi Bilägares skribent Anders Helgesson tycker att bilens linjer är mjuka och attraktiva: ”I mina ögon är det en riktigt tilltalande och slank kaross.”

Plus för komfort och förarmiljö
Han nämner bland annat den 3,5 cm längre hjulbasen som en fördel för utrymmet i kupén och fortsätter berömma lastvolymen: ”utrymmet är väldisponerat och lättlastat”. Här är ett annat positivt omdöme kring interiören: ”Förarmiljön är behagligt analog med fysiska knappar för radio, stolsvärme och klimatanläggning. Materialval och detaljkänsla håller god nivå och ger kupén en mysigt avspänd atmosfär”.

På de spanska, ganska dåligt underhållna landsvägarna presterar Hondan väl, menar testreportern: ”Styrkänslan är troligen klassledande med utmärkt återkoppling från däcken. Karossen kränger måttligt genom kurvorna samtidigt som hjulen hanterar de små ojämnheterna väl. Med tanke på underlaget gissar jag att Civic kommer att uppfattas som tyst även på svenska vägar”.

Recensionen avslutas med ett fint slutomdöme: ”Den fina drivlinan och trevliga körupplevelsen ger mersmak. Sett till den rikliga utrustningsnivån är inte priset avskräckande. I tidevarv av kraftigt varierande energipriser kan en bränsleeffektiv hybrid vara ett vettigt val och bland dem är Civic ett av de bättre”.

Så vem ska då köpa en ny Honda Civic Hybrid? Ja, enligt Vi Bilägare är det ”den stilmedvetne som söker körglädje och låg förbrukning”. Den borde med andra ord passa väldigt många svenska bilförare!

Mer om nya Civic