”Fräck bil som passar mig”

den 2 november 2022

”Fräck bil som passar mig”

Mattias Hjalmarsson gillar Honda. Den nya Civic Hybrid Sport är hans tredje Civic i rad.

Efter att tidigare ha kört äldre bilar som tyvärr strulat en hel del bestämde sig snickaren Mattias Hjalmarsson och hans sambo Veronika Elg sig för att prova Honda. Det var för nio år sedan. Häromveckan var det dags att hämta ut en helt ny Honda Civic Hybrid från Runes Bil i Habo. Det är tredje Civicen i rad för paret som bytt bil vart tredje år det senaste decenniet.

– Det är bekymmersfritt att ha en ny bil. Det känns väldigt tryggt. Min sambo pendlar rätt långt och hybridtekniken kändes rätt i tiden, både för plånboken och miljön, säger Mattias.

För ett år sedan köpte paret hus i Habo. På fritiden är det träning som gäller för Mattias som går på gym, spelar padel och golf. I jobbet som snickare har Mattias tillgång till en firmabil medan Veronika behöver ta bilen till sitt arbete i Huskvarna, vilket blir cirka sju mil om dagen.

– Det är en fräck bil som passar oss. Honda gör bra bilar, den passar min prisklass och de som jobbar på Runes Bil är fantastiskt bra på kundbemötande, förklarar Mattias.

De två tidigare Civicarna som de ägt har haft Sport-paketet. Mattias valde även denna gång Sport-paketet som förstärker bilens redan coola utseende med svarta spoilers, emblem och andra tillbehör som till exempel svarta spegelkåpor.

När Runes Bil hade lanseringshelg för nya Civic i början av oktober passade Mattias och Veronika på att provköra den nya modellen.

– Vi blev förtjusta bägge två. Den går fruktansvärt fint och man sitter fantastiskt skönt. Och så är det bättre med automat än manuell som vi hade tidigare. Den var överraskande härlig att köra, säger Mattias.

Under första helgen med bilen hann de köra några rundor, bland annat till närliggande Jönköping för lite shopping.

– Det känns jättebra med den nya Civicen, säger Mattias.

Mer om nya Civic